Om os


Irish Mist

Musikalsk underholdning med Irsk folkemusik mm.

 

 ”Irish Mist ” har stor succes med at spille Irsk inspireret folkemusik.

Bandet, der består af fire musikere, har sin egen stil , som bygger på den traditionelle irske musik, selvfølgelig inspireret af The Dubliners, men  spiller også egne kompositioner og dansk og amerikansk folkemusik. Naturligt nok spilles der også lidt skotsk folkemusik og numre inspireret af   Mc Calmans  og endda nyere sange fra Runrig.

Et af de egne nye numre, der har titlen "The Irish Mist" , er inspireret af oplevelser i Irland, og det er blevet meget populært.

”Irish Mist” har den garvede trobadour Ib Krossing Clausen  med til at give et meget udadvendt indtryk af  gruppen, der er god til at komme ud over scenekanten.

”Irish Mist” spiller på scener i hele Danmark, og har spillet til festivaler fra Frederikshavn til Tønder og fra Årø til Ærø og spiller lige fra små offentlige koncerter, private arrangementer, firmafester o s v.

 

Medlemmerne af bandet begyndte allerede at spille den Irske folkemusik for over 30 år siden i gruppen Autumn. På grund af udskiftninger i besætningen blev det senere til Maitrio, og efter en studietur til Irland blev det for nogle år siden besluttet at ændre navnet til det mere irsk klingende navn ”Irish Mist”.

Navnet leder tankerne hen på den irske dis, der hænger over de grønne, smukke irske bjerge eller den gyldne og velsmagende whiskylikør af samme navn, og navnet  bruges nu af de erfarne folk, der gerne må opfattes på samme måde, flotte, lidt grå i toppen og spiller den gyldne traditionelle irske folkemusik og kan lide en god whisky.

 

Bandet udgøres af kendte ansigter der spiller i flere sammenhænge.  Per Horne synger med sin prægtige stemme og med en dialekt, der stammer fra Ærø og på engelsk bliver til noget, der ligner en Irsk dialekt, samtidig spiller han percussion , primært den irske tromme , bodhran, samt basguitar.

Ib Krossing Clausen spiller guitar og violin, samt synger solo og kor, og han bruger sine evner som mangeårig Jysk trobadour , til god publikumskontakt.

Ole Knudsen, der også er kendt fra  Amanda Jazzband og Body & Soul, akkompagnerer med bouzouki , mandolin, ukulele, fløjte, guitar og basguitar samt kor.

Lone Bräuner spiller den blide tværfløjte eller akkompagnerer på guitar og banjo.

HomeNyhederOm osFotos og videoPresseBooking